Voor wie?

Deze training is bedoeld voor iedereen die op zoek is naar mogelijkheden om zijn of haar presentatievaardigheden te verbeteren.


Na deze training

Aan het einde van deze training heb je inzicht in je (aanvullende) persoonlijke ontwikkelpunten en ben je in staat om het geleerde toe te passen en zo de kwaliteit van je presentaties te verbeteren.

Inhoud

De cursus richt zich op het voorbereiden en houden van presentaties.

In elke sessie geef je een korte presentatie. Aan de hand van de nabespreking van die presentatie wordt theorie behandeld en worden tips & tools gegeven waarmee je je persoonlijke ontwikkelpunten kunt verbeteren.

Vanwege het praktische & interactieve karakter van deze training is er veel aandacht voor je individuele ontwikkelbehoefte. De onderwerpen die tijdens de cursus aan bod komen, zijn:
Non-verbale aspecten, omgang met spanning, gebruik van Powerpoint en speaker notes, opbouw van presentaties, omgaan met vragen.

Verder komen alle aspecten van presentatievaardigheden aan bod die tijdens de training als persoonlijke ontwikkelpunten worden onderkend.

Voor aanvang van de training inventariseert de trainer de persoonlijke ontwikkelbehoefte van de deelnemers.

Werkwijze

In deze training draait het om veel oefenen en het geven en ontvangen van (peer) feedback. Onder deskundige begeleiding worden de aandachtspunten van jouw manier van presenteren vastgesteld en besproken.

Door de praktische tips & trucs krijg je direct inzicht in de manier waarop je je presentatiestijl kunt verbeteren.

Tijdens de cursus worden video-opnames gemaakt die de deelnemers na afloop van iedere sessie de mogelijkheid bieden om hun eigen presentaties te bekijken. Deze opnames worden geplaatst op de online omgeving die voor de deelnemers aan deze training is aangemaakt.

Duur & tijdsbesteding

Ongeveer 15 uur, waarvan 9 contacturen (3 sessies) en ca. 6 uren zelfstudie. In de zelfstudie is het voorbereiden van presentatie-opdrachten verwerkt.

Meer informatie & tarieven

Voor meer informatie over de mogelijkheden van deze training kun je met ons contact opnemen.

Ik heb een cursus presentatievaardigheden bij Bij-werking gevolgd. Deze cursus kan ik iedereen aanbevelen die het spannend vindt om voor een groep te presenteren. Je leert hoe je je presentatie kunt opbouwen en door de oefeningen te doen en steeds weer voor de groep te staan hoe je beter kunt presenteren. De evaluaties van de trainer en de rest van de groep helpen daar erg bij. De trainer weet door bepaalde vragen te stellen je bewust te laten nadenken over waarom je iets op een bepaalde manier doet. Het heeft mij zeker erg geholpen.

Jacqueline Emmerich